Împreună #DezvoltămSectorul2!

Împreună #DezvoltămSectorul2!

Suntem reprezentanții tăi în Parlamentul României și în Primăria Sectorului 2 și te așteptăm în audiență. Împreună căutăm cele mai bune soluții pentru tine, pentru Sectorul 2, pentru București! Monica Cristina Anisie, Senator, președinte al Comisiei pentru învățământ, tineret și sport și membru în Comisia pentru comunitățile de români din afara țării are program de audiențe – joi, la sediul filialei #PNLSector2 din Calea Moșilor, nr. 199, intervalul orar 17:00-19:00. Programări la tel: 0790101291, e-mail: monica.anisie@senat.ro Costache Adrian, Viceprimar al Sectorului 2 are program de audiență – joi, sediul Primăriei Sectorului 2 din Str. Chiristigiilor nr. 11-13, intervalul orar 14:00-16:00. Programări la tel: 0212096003, e-mail: adrian.costache@ps2.ro
1 an de mandat  - ministrul educației și cercetării

1 an de mandat - ministrul educației și cercetării

În urmă cu un an, urcam cu emoție scările Ministerului Educației și Cercetării alături de colegii mei Daniela Bogdan, Virginia Rențea, Jean Badea și Claudiu Săftoiu. Mulțumesc Echipei! Pot spune că a fost cel mai provocator an din cariera mea. Sunt multe lucruri de care sunt mândră, dar, totodată, sunt conștientă că anumite situații ar fi putut fi gestionate mult mai bine! Însă trebuie să se știe că nu întotdeauna soluționarea problemelor din sistemul educațional a depins doar de mine. Am înțeles nevoia fiecăruia dintre dumneavoastră, a elevilor, a studenților, a părinților, a cadrelor didactice, și, tocmai de aceea, am acționat imediat, nu am ignorat, uzând de toate resursele de care am dispus la momentul respectiv.
Integritate în educație pentru credibilitate!

Integritate în educație pentru credibilitate!

Am retras acreditarea școlilor doctorale ”Drept” și ”Ordine Publică și Siguranță Națională” din cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” București. Decizia vine ca urmare a recomandărilor Consiliului de Etică și Management Universitar și a numeroaselor semnale publice de alarmă cu privire la situația școlilor doctorale din cadrul instituției.
Cuantumul minim pentru bursele elevilor -

Cuantumul minim pentru bursele elevilor -

Guvernul României a aprobat Hotărârea de Guvern prin care se stabilește, în premieră, un cuantum minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, în anul școlar 2020 – 2021.
Investiții de peste 124 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii școlare

Investiții de peste 124 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii școlare

Guvernul României a aprobat acordul de principiu privind contractarea de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a unui împrumut, în valoare de aproximativ 100 milioane de euro, pentru susținerea proiectului „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”. Astfel, sunt create condiții adecvate pentru protecția elevilor și a profesorilor în caz de cutremure, incendii, furtuni sau inundații.
Debirocratizarea activității ARACIP

Debirocratizarea activității ARACIP

Ceea ce anunțam devine realitate! În cadrul ședinței de astăzi a Executivului, au fost aprobate cele două Hotărâri de Guvern privind noile standarde naționale de evaluare internă și externă, respectiv noua metodologie de evaluare externă a ARACIP.