Monica Cristina Anisie

Ministrul Educației
Președinte PNL Sector 2

Numele meu este Monica-Cristina Anisie, m-am născut în București pe 19 iulie 1973 și sunt profesor titular de limba și literatura română la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București, om politic, iar în prezent ministrul educației și cercetării. 

Am absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București, specializarea Rusă-Română, urmând ulterior două programe de masterat în Management educațional, respectiv Integrare europeană și problematică socială.  

Sunt membră a Partidului Național Liberal din 2014, odată cu fuziunea dintre PDL și PNL, am fost președintele OFL PD, apoi PDL, precum și președintele comisiei de educație pe București PDL și PNL. În iulie 2019 am fost numită președinte interimar al filialei PNL Sector 2, pentru ca în data de 2 februarie a acestui an să fiu aleasă președinte al aceleiași filiale de către colegii liberali. 

Datorită celor peste 25 de ani petrecuți la catedră, printre elevi și profesori, consider că am o vastă experiență în domeniul învățământ preuniversitar. Dar și în ceea ce privește administrația centrală, fiind de-a lungul timpului, inspector școlar general adjunct, consilier în cadrul Departamentului de Educație și Cercetare al Administrației Prezidențiale, secretar general adjunct, director și, nu în ultimul rând, secretar de stat în Ministerul Educației. Cu toate acestea, nu mi-am dorit niciodată să renunț la profesia mea indiferent de funcția administrativă ocupată. Eu iubesc foarte mult copiii, am și eu un copil și am crezut dintotdeauna că un profesor are datoria de a-și dedica viața rezultatelor ce vor veni în timp, prin copiii cărora le construieşte viitorul. Aceasta consider că e menirea mea și misiunea noastră, a profesorilor, de a construi viitorul naţiei prin cei pe care îi formăm.

Îmi place să cred că am adunat în jurul meu oameni bine pregătiți, dedicați și, implicit, multă energie pozitivă.  Iar împreună îmi doresc să promovăm idei liberale, pentru ca tinerii noștri să nu uite că mai există respect, valoare, dreptate și adevăr în această țară. 

Dintotdeauna m-am bazat pe energia și creativitatea tinerilor, dar și pe experiența și implicarea profesioniștilor, precum și pe înțelepciunea seniorilor. Și cred că singura soluţie pentru România este: EDUCAŢIA! O Românie modernă este o Românie educată, iar un prim pas l-am făcut aici, în sectorul 2, prin deschiderea centrului educațional de pregătire a elevilor pentru examene – Educație la puterea 2. 

Și lucrurile bune vor continua. De aceea, vă mulțumesc pentru încredere și vă aștept alături de mine!

Curriculum Vitae