Investiții de peste 124 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii școlare


 a aprobat în ședința de astăzi, 04 decembrie, acordul de principiu privind contractarea de la 
Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare
 a unui împrumut, în valoare de aproximativ 100 milioane de euro, pentru susținerea proiectului „Școli mai sigure, incluzive și sustenabile”.
Astfel, sunt create condiții adecvate pentru protecția elevilor și a profesorilor în caz de cutremure, incendii, furtuni sau inundații.

✅ Proiectul va fi implementat într-o perioadă de circa cinci ani și va cuprinde aproximativ 70 de școli selectate pentru reabilitarea cu prioritate, atât în zona urbană, cât și în cea rurală. Școlile ce urmează a fi selectate se află în aria cu cel mai mare risc seismic din România (București și județul Ilfov – zona 4 pentru care nu se pot accesa fonduri europene nerambursabile), precum și în județele Buzău, Vrancea, Prahova, Argeș, Brăila, Galați, Iași.

✅ Tot în ședința de astăzi, 04 decembrie 2020, Executivul a aprobat Hotărârea prin care se suplimentează cu suma de 24,08 milioane de euro bugetul proiectului „Reforma educației timpurii în România”, proiect ce presupune construirea și dotarea cu mobilier a 400 de grădinițe. Dintre acestea, 235 de grădinițe au lucrările finalizate, 135 se află în execuție, iar restul de 32 de grădinițe sunt în diferite faze ale procedurilor de achiziție. Proiectul este cofinanțat de 
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei
 și Guvernul României.

ℹ Mai multe detalii aici: https://bit.ly/3qn5LZY
  • Distribuie această știre