Debirocratizarea activității ARACIP


Ceea ce anunțam devine realitate! În cadrul ședinței de astăzi a Executivului, au fost aprobate cele două Hotărâri de Guvern privind noile standarde naționale de evaluare internă și externă, respectiv noua metodologie de evaluare externă a ARACIP.

✅ Astfel, din anul școlar 2021-2022, noile standarde pun accentul pe reducerea cerințelor/condițiilor de îndeplinit cu 57% pentru autorizarea de funcționare provizorie (de la 93 la 40), cu 77% pentru acreditare și cu 76% pentru evaluare periodică (de la 1095 la 265). Este un nou pas în procesul de #debirocratizare pe care mi l-am asumat încă de la preluarea portofoliului de ministru. #sepoate

✅ Reamintesc, totodată, că aceste noi standarde vor sta la baza asigurării accesului la educație și vor garanta echitatea furnizării serviciilor educaționale, pentru că o educație de calitate nu poate fi decât incluzivă. În acest scop, au fost introduse prevederi explicite în direcția respectării legislației privind drepturile copilului și nediscriminarea.

✅ Mai mult decât atât, digitalizarea joacă un rol cheie în tot acest demers: în prezent, întregul proces de evaluare externă se poate realiza și online, iar prin noua metodologie, va exista și obligația în acest sens.
  • Distribuie această știre